Witamina D3 4000 и.е. 60/1

МКД 400.00

додади


Витамин Д3 4000 и.е. 60/1
Vitamin D 3 4000 IU, 100mg (4000j.m)
За диететско регулирање на :
o недостаток на витамин Д3
o на остеопороза
o во случај на ослабен имунитет
o За малапсорпција на калциум и фосфор
Витаминот Д3 помага во одржување на соодветната состојба на коските и забите. Исто така придонесува за функционирање на мускулниот и на имуниот систем. Тој е одговорен за правилна апсорпција и искористување на калциум и фосфор, како и соодветно ниво на калциум во крвта. Покрај тоа, учествува во процесот на клеточната делба.

Дозирање: 1 капсула на ден, или во согласност со консултација со лекар

Шифра: 44548Сподели на социјалните мрежи: