Детска маска со 4 филтри

МКД 199.00

додади


Детска маска со 4 филтри
Респираторна маска за деца со висок процент на заштита од аерозагадување. Во неа е поставен карбонски филтер N99 кој има степен на заштита од 99% од ПМ 2.5 и ПМ 10 честички, сулфур диоксид и јаглерод моноксид. Специјалниот филтер во маската има рок од 40 часа носење, по што е потребно да се промени.
На маската е поставен и вентил кој овозможува воздухот да циркулира во еден правец од маската кон надвор, и на тој начин се спречува создавање на влага и непријатност во маската. Маската е антиалергиска, изработена од 100% памук и е безбедна за децата.
Се препорачува маската да се носи секојдневно во услови на зголемена загаденост. Доколку се оштети или не пропушта доволно воздух потребно е да се замени со нова.

Шифра: 44912

Производот се продава на парче.Сподели на социјалните мрежи: