Пико Б комплекс сируп 120ml

МКД 370.00

додади


Pico B complex

Сирупот Пико Б - комплекс е соодветен за спречување на замор и исцрпеност при секојдневната настава, стрес, корисен е за подобрување на помнењето и концентрацијата. Корисен за раст на телото, за време на пубертет, како и за време на терапија со антибиотици.
1. Производство на енергија
Витаминот Б1 е потребен за метаболизмот на јаглехидратите кои ги трошиме преку гликозата. Недостатокот на кој било од овие Б-витамини може да предизвика намалено производство на енергија, поспаност и замор.
2. Здрав нервен систем
Комплксот Б-витамини е суштински за здравото функционирање на нервниот систем. Недостатокот на кој било од овие Б-витамини може да предизвика чувство на стрес, неизвесност и депресија.
3. Добро варење
Комплексот Б-витамини е неопходен за доброто варење. За добро варење од животна важност се витамините Б1, Б2, Б3 и Б6. Недостатокот на кој било од овие Б-витамини може да предизвика нарушено варење и недостаток на суштинските хранливи материи.
4. Здрава кожа, нокти и коса
Кожата, косата и ноктите се во постојан раст. За да обезбедиме нивно подобро здравје ние имаме потреба од Б-витамините. Недостатокот на кој било од овие Б-витамини може да предизвика: кожа со сив пигмент, обојување на кожата, брчки, акни на лицето, вцрвенување, паѓање и слабеење на косата и кршење на ноктите.

Шифра: 44532

Производот се продава на парче.Сподели на социјалните мрежи: