Alkaloid

Good nature-Чај од Брусница

МКД 102.00 МКД 85.00 МКД 17.00

додади


Good nature-Чај од Брусница
Пакување:40 грама(20 филтер кесички *2 грама)
Плодот од брусница (Vaccinium macrocarpon, Ericaceae ) има долга историја на користење, најнапред кај нативните Американи па с? до искусните, при користење чај, Англичани. Расте на планините, во шумите, а последниве десеттина години, на енормно големи површини се култивира, од каде и комерцијално се користи. Свежите бобинки од брусница многу потсетуваат на плодовите од шипка, не само поради изгледот, туку и по вкусот. Тие имаат сладок вкус, со слабо кисела нота. Брусницата изобилува со антоцијани, проантоцијанидини, флавоноли, органски киселини, танини, етерични масла, овошни шеќери и витамини. Брусницата е добар извор на витамините А, Ц, Б и на фолната киселина.

GOOD NATURE овошниот чај од брусница, со својот пријатен вкус и мирис, нема да ве остави рамнодушни!

Шифра: 6850

Производот се продава на парче.Сподели на социјалните мрежи: